Een onverwachte reis met de sjamanendrum

Een onverwachte reis met de sjamanendrum
 
Gistermiddag ging ik een stuk wandelen. Op zoek naar een plek waar ik kon gaan mediteren en mijn moeder op afstand met Reiki kon behandelen. Ze zou om kwart voor drie een ‘coloscopie’ krijgen om te kijken of de bloeding, waarvoor we de hele zondagnacht op de Eerste Hulp hadden gezeten, uit de dikke darm kwam en of deze verholpen kon worden. Het was heel spannend, want ze had erg veel bloed verloren. Ik was er moe en verdrietig van en wilde daarom alleen, in de natuur tot mezelf komen.
 
Het smalle wilgenpad
Ik liep een route die ik een paar dagen daarvoor had ontdekt, een rustig pad langs de vele wateren van Reeuwijk. Terwijl ik zo liep kwam ik maar geen plek tegen die me aansprak. Ik wilde wel vaart maken, omdat ik tegelijk met de ingreep wilde mediteren. Toch bleef de juiste plek uit. Ik wandelde verder en kwam op een heel smal pad met wilgenbomen aan weerszijden. Het was zo mooi dat ik me in een andere wereld waande. Op sommige plekken bleef ik even stilstaan, maar de juiste plek was er nog steeds niet. Op een gegeven moment leek het alsof ik in de verte een drum hoorde, een sjamanendrum?
 
Zou het echt zo zijn?
Ik spitste mijn oren en dacht, zou het echt zo zijn dat iemand hier aan het drummen is op een sjamanendrum? Een drum die als geen ander instrument bedoeld is voor helende reizen? Met versnelde hartslag liep ik verwachtingsvol verder. Het geluid werd steeds duidelijker en toen ik dichterbij kwam hoorde ik dat er ook gezongen werd. Blijdschap en dankbaarheid stroomde door mijn lichaam toen ik hoorde dat het icaro’s waren. Magische medicijn liederen die sjamanen uit Zuid Amerika zingen. Een stukje verderop zag ik haar. Een dame, met haar rug naar me toe, zittend op een plateau dat uitkijkt op de plas. Dit was de plek waar ik moest gaan zitten, duidelijker kon het voor mij niet zijn.
 
De reis
De meditatie, de reis, die ik vervolgens op haar muziek maakte was niet te omschrijven. Het was prachtig, vol met kleuren, tranen, dankbaarheid en heling. Ik was zo intens dankbaar dat deze vrouw als een geschenk, precies op mijn route en precies op de juiste tijd zat te zingen. Mystiek en voorbestemd, gedragen door het universum.
Na een tijdje was ik klaar, ik voelde dat het zo goed was en stond op om de dame te bedanken. Ze keek echter niet op of om en bleef verder zingen. Ik bleef nog even staan en bedankte haar in het Engels, maar wederom kwam er geen reactie. Het was of ze me niet hoorde of dat ze bewust de magie niet wilde verbreken.
 
Dankbaar
Dankbaar en vol vertrouwen kwam ik thuis en een paar uur later hoorden we dat de coloscopie goed was verlopen en dat de wond waarschijnlijk vanzelf weer dicht zou gaan. 
 
Update 28 oktober 2020:
Dat leek in eerste instantie ook zo te zijn, maar toen ging het toch weer mis. Uiteindelijk is mijn moeder een week later na diverse ups en enorme downs wonderbaarlijk goed hersteld.
 
Ik ben enorm dankbaar voor alle hulptroepen die ik erbij mocht betrekken en voor mijn krachtige Reiki Master collega’s die mee hebben geholpen 🙏❤
 
 
Reeuwijkse plassen

About The Author

Scroll to Top